Max Keizer säger nästa stora företags Bitcoin-köpare

Max Keizer säger nästa stora företags Bitcoin-köpare är Oracle’s Larry Ellison

Det är säkert att säga att Bitcoin-antagandet nu är över taket. Den största kryptovalutan stiger högre varje dag och bryter gränser. Bitcoin såg en ny heltidshöjd den 8 februari, klättrade till 47 513,57 dollar innan den nådde tillbaka till 47 053,09 dollar och har nu ökat med över 20% under det senaste dygnet.

Bitcoins starka fart och starka resultat under några månader har drivits av den nya vågen av institutionella investerare som går ombord på BTC-fartyget. En av de saker som Bitcoin Future saknade under åren i finansvärlden var förtroendet hos stora finansinstitut. Det verkar ha förändrats nu eftersom många miljoner institutioner köper och går ombord på Bitcoin i hopp om att få en vacker avkastning i framtiden eller använda den som en värdeförråd.

MicroStrategy, Grayscale, Jack Dorsey’s Square Inc och nu Tesla har alla bidragit till det institutionella inflödet på bitcoinmarknaden och köpt Bitcoin med aktieägarnas medel. MicroStrategy spenderade totalt $ 1,57 miljarder dollar på Bitcoin-köp och har nästan fördubblats i värde.

Max Keizer, en pionjär i Bitcoin, och medgrundare av Heisenberg Capital har nu avslöjat att Bitcoins nästa stora företagsköpare är amerikansk miljardär, affärsmogul, investerare och medgrundare av Oracle, Larry Ellison. Bitcoins senaste uppgång tillskrivs till stor del Elon Musk och Teslas 1,5 miljarder köp av BTC. Bitcoins höjning över $ 47 000-marken kom inom en timme efter att nyheterna släpptes.

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, var inte riktigt ett fan av Bitcoin i ett tidigt skede, men har sedan dess cirklat tillbaka och godkänt kryptovalutan flera gånger och till och med på sitt Twitter-konto.

Även om detta bara är rykten är Ellison styrelseledamot

Larry Ellison verkar vara inställd på att följa miljonär Elon Musks fotspår och lägga till Bitcoin i företagets balansräkning. Även om detta bara är rykten är Ellison styrelseledamot i Tesla vilket innebär att han var inblandad i biltillverkarens beslut att köpa Bitcoin till ett värde av 1,5 miljarder dollar.

Musk och Ellison träffades enligt uppgift på Hawaii i december förra året, vilket ytterligare gynnade rykten om att mötet kunde ha varit ett affärsmässigt angående Teslas Bitcoin-köp. Rapporter tyder på att mer än 25 miljarder dollar av institutionella pengar skulle flöda till Bitcoin i år och Ellison tillsammans med sitt företag kommer Oracle verkligen inte vara den sista som gör det om han väljer att köpa Bitcoin.